CÉGTÖRTÉNET

Cégünkről

Agrikusz Zrt.


Utolsó módosítás dátuma: 2022-09-25

 

Az Agrikusz Agrár Alkusz Kft.-t 2010. április 16-án tartott taggyűlés hozta létre. Fő tevékenységének a biztosítási szakma nehéziparát, az agrárágazatot választotta, de természetesen a biztosítási piac minden szegmensével foglalkozik.

2013.07.01.-vel a kft. zrt.-vé alakult.

A Zrt. képviseletét Dr. Kalcsevics László vezérigazgató látja el.
Vezérigazgató-helyettes Gyekiczki Pál.
A gazdasági és pénzügyi igazgató Körmendi Erika.

2013.07.01-től működését megkezdte a Közép-Kelet magyarországi és a Dunántúli területi igazgató is.

2015 szeptemberében megkaptuk a hatóságtól az engedélyt határon átnyúló biztosításközvetítésre Romániában és Szlovákiában, 2016 májusától pedig Szlovéniában is közvetíthetünk biztosításokat. A biztosítókkal való együttműködési megállapodások kötése folyamatban van. Külföldön is hasonlóan megbízható és magas színvonalú kiszolgálással állunk majd ügyfeleink rendelkezésére, mint Magyarországon.

 

az Agrikusz Agrár Alkusz Zártkörűen Működő Részvénytársaság, székhely 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 45. 1/3. közgyűlése 2019.06.01. napjától vezérigazgatóvá választotta meg dr. Kalcsevics László biztosítási szakjogászt,
a Magyar Nemzeti Bank H-EN-II-123/2019. számú határozatával engedélyezi a Társaság számára a dr. Kalcsevics László alkuszi tevékenység irányításáért felelős természetes személyként történő foglalkoztatását.

Hivatalos közlemény

 

Dr. Kalcsevics László vezérigazgató

Dr. Kalcsevics László 1975.06.11-én született Szegeden, háromgyerekes családban, 3. fiúgyermekként. Tősgyökeres szegedinek vallja magát, sportmúltja, iskolái, családja és munkája ehhez a Tisza parti városhoz kötik.  Tanulmányait a jogtudományok doktora diplomájának megszerzéséig szülővárosában folytatta, biztosítási szakjogász végzettséget az ELTE JTI képzésén szerezte meg 2017-ben. Jogi szakvizsgával rendelkezik. Azt vallja, folyamatosan fejlődni kell, fejleszteni kell magunkat, mert nem tudjuk mikor lesz szükségünk arra, amit nem tanultunk meg ma.

Feleségével Molnár Ildikóval való ismeretség vezette a biztosítás szakmai pályára. Apósa Molnár Sándor elnök úr kezei alatt ismerkedett meg az agrárbiztosításokban rejlő kihívásokkal, tőle tanulta meg az emberi segítőkészség fontosságát, az ügyfelek igényeinek kiszolgálását magas szintű szakmaisággal.

Jelenleg feleségével és családjának néhány tagja mellett a többi munkatárssal együtt dolgoznak azon, hogy a részvénytársaság vezető piaci helyzetét megőrizze, és a határon átnyúló szolgáltatásokban rejlő értékesítési lehetőségeket kihasználva, valamint a piaci rések folyamatos keresésével együtt tartható növekedést eredményezzenek a cég tulajdonosainak megelégedettségére.

Fontosnak érzi a Biztosító társaságok közötti versenyt, tudja ugyanekkor, hogy ez szűk körben érvényesül ebben az ágazatban, amit tovább szűkít az állami díjtámogatott növénybiztosítások szabályozása. A folyamatosan fedezetet bővíteni képes hosszú távú szerződések és célok közös megvalósításában hisz Partnereivel szorosan együttműködve. Meg kell találni a közös nevezőt a termelő (szerződő)-biztosító-alkusz hármasban, előre kell gondolkodni együtt, mindezek mellett a kárrendezésben hiba nem lehet, itt nem tűrhetünk el megalkuvást véleménye szerint.

Szakmai munkája a mezőgazdasági cégek vagyon- és felelősségbiztosítási szerződéseinek hozzáférhetővé tételével kezdődött el, az évek alatt megtanulta az mezőgazdasági termelők igényeinek pontos felmérését, a fedezeteken belüli kárküszöbök önrészek és feltételek bonyolult rendszerét, és kárfelméréseken vett részt.  Jelenleg a finanszírozások és magas egységárak világában a szükséges vagyonbiztosítási fedezet, hitel- és felelőségbiztosítások, valamint speciális fedezetigények kombinációjának szerződésekbe történő beépítését, komplex biztosítási védelem nyújtásának elősegítésében nyújt segítséget kollégáinak. A szemléken tapasztaltakat nagyon fontosnak tartja, mert csak ott kapunk pontos visszacsatolást arról, hogy a biztosítási szerződés teljesítése megfelelő-e, és tükrözi azt, hogy az igényelt biztosítási védelem mindenre kiterjedő volt. A szemlék végeztével, mindig hiteles képet kapunk arról, hogy munkánkat jól végeztük.

 

Agrikusz Zrt. Területi Igazgatóságai
Agrikusz Zrt.
Központi iroda:
Fiók irodáink:
Szeged
Gyula, Hódmezővásárhely, Kaposvár, Szarvas

Agrikusz Agrár Alkusz Zrt. elérhetőségei >>>


Cégadatok:

  • Cég teljes neve: Agrikusz Agrár Alkusz Zrt.
  • Cégjegyzékszám: 06-10-000439
  • Adószám: 24373953-1-06
  • Felügyeleti nyilvántartási szám: 213112063964
  • Felügyeleti engedély száma: EN-II-156/2010
  • Székhely: 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 45. 1/3