A KÖTELEZŐ JÖHET SZÍVBŐL

2020. 12. havi hírlevél

Groupama Biztositó Zrt.

Kedves Partnereink!

A Groupama Biztosító a rendkívüli járványhelyzetben rendkívüli lépést tesz. Mivel 2020-ban, különösen a közel két hónapig tartó kijárási korlátozások idején csökkent a lakosság autóhasználata, melynek következtében a balesetek száma is visszaesett, társaságunk úgy döntött, hogy akkor lehet méltányos kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfeleivel, ha számukra felajánl egy egyszeri összeget, melyet akár jótékony célra is fordíthatnak.

A koronavírus járvány az emberek mindennapjai mellett a gazdasági élet szereplőinek működését is jelentősen befolyásolta. A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások területét sem hagyta érintetlenül a pandémia. Az autósok 2020-ban összességében kevesebbet használták gépjárműveiket, kevesebb balesetet okozva. Társaságunk ebben a helyzetben is partnerként tekint ügyfeleire, egyben értékeli, hogy a gépjármű tulajdonosok a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában, ezért hozta azt a döntést, hogy egy egyszeri összeget felajánl az egyedi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással rendelkező ügyfelei számára.

A Groupama Biztosító összesen több mint 700 millió forintot ajánl fel mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező ügyfele számára. A felajánlott összeg az üzembentartók 2020. december 28-án hatályos egyéni kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának egyhavi díjrészével arányosan kerül felosztásra. A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án hatályos – és 2021. január 1-jével nem felmondott – egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál.

Az ügyfelek a január 7. és február 28. közötti időszakban több lehetőség közül is választhatnak:

  • rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget,
  • vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő KGFB szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe,
  • de dönthetnek úgy is, hogy a biztosító az összeget jótékony célra használja fel az akció indulásáig kijelölt szervezet számára.

Amennyiben ügyfelünk 2021. február 28-ig nem nyilatkozik és biztosítási díját csoportos beszedési megbízással egyenlíti ki, az összeget automatikusan visszautaljuk a bankszámlaszámára.

Minden egyéb esetben az összeget a Groupama Biztosító automatikusan jótékonysági célra ajánlja fel.

Az érintett ügyfelek a Groupama Biztosító honlapjáról is elérhető online felületen, a https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/ oldalon találhatják majd meg a részletes információkat. Itt lesz lehetőségük az azonosítást követően regisztrálni, és jelölhetik be azt is, hogy a rendelkezésükre álló megoldások közül melyiket választják: megtartják vagy jótékony célra szánják a felajánlott összeget.

Társaságunk január első hetében további széleskörű tájékoztatást nyújt a felajánlás további részleteivel és a választható jótékonysági céllal kapcsolatban. A felajánlás egyszeri és nem jelent kötelezettségvállalást a jövőre nézve, továbbá nem jelenti az üzembentartó kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának, díjelőírásának csökkentését sem, az változatlan marad.

Kérjük, hogy hívjátok fel közös ügyfeleink figyelmét erre a rendkívüli lehetőségre és irányítsátok őket a https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/ oldalra, ahol az akcióval kapcsolatos részletes információkat is megtalálhatják.

 

Üdvözlettel:

Groupama Biztosító
Központi Alkuszi Igazgatóság

Forrás: Groupama Biztositó Zrt. – 2020. 12. havi hírlevél | A kötelező jöhet szívből

 

Utolsó módosítás dátuma: 2021-01-06