MÁR MA KÖSSÉK MEG TÉLI FAGY BIZTOSÍTÁSUKAT!

Téli fagy biztosítás

Közeleg a tél - Már ma kössék meg téli fagy biztosításukat!

Közeleg a tél, jönnek a téli fagyok. Az Agrikusz Zrt kollégái a biztosítási szerződésekkel kapcsolatban állnak rendelkezésükre!

A biztosítók az őszi vetésű biztosítható növények kikelésétől számítva következő év március 31. napjáig állnak kockázatban, ezt nevezik a téli fagybiztosítás kockázatviselési időszakának. Szerződéskötéskor figyelemmel kell lenni a kikelt növényegyed állapotára, ebben szakértő kollégáink szívesen segítenek Ügyfeleinknek! Cégünk elkötelezett amellett, hogy a biztosított termelő érdekének megfelelő téli fagy biztosítási szerződések jöjjenek létre. A termelő cégek megfelelő képviseletével elkerülhetőek azok az esetek, amikor a téli fagykárok olyan indokokkal kerültek elutasításra, amelyek a specialista által kezelt szerződéseknél kizárhatóak lehettek volna.

A napokban megfigyelhető szokatlan hideg, az elmúlt évek enyhébb telei (2016-2017 évet kivéve) arra a következtetésre vezethetnek, hogy megint hideg tél elé nézünk. Az idei termelési év csapadékhiánya, a várható csapadékmennyiség formája és mikéntje nem kerülheti el a gondos gazda figyelmét. A fagykárok kizárhatósága egyértelműen nem prognosztizálható, inkább a bekövetkezésének az esélye dominál.

 

Téli fagy biztosítás

Alkuszcégünkön keresztül államilag díjtámogatott növénybiztosítás, vagy csupán üzleti alapon működő téli fagy biztosítás is köthető.

Feltétlen figyeljen minden termelő arra, hogy a Biztosító Társaságok vállalási kedve – a hirtelen bekövetkező 2 méter magasságban mért -15 fok Celsius hőmérséklet közeledte esetén, ami a Téli fagy fogalmaként ismert – gyorsan elapad, és nem köthetnek a későn ébredők téli fagy biztosítási szerződést. Ugyanis a biztosító nem fogja befogadni a szerződésüket, vagy előzetes szemléhez kötheti. Ebben az esetben biztosítási védelem nélkül maradnak, és csak a Jó Szerencsében bízhatnak. Javasoljuk minden felelősségteljes mezőgazdasági termelőnek, akiknek az elvetett és kikelt növényei a téli fagy kockázatainak ki vannak téve, hogy minél előbb, akár már ma, de legkésőbb november 30-ig kössék meg a téli fagy biztosításukat.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2017-10-10